.... .... .... ....
In mijn fotografische werk laat ik een bijzondere benadering, een weergave zien van de werkelijkheid.

Ik confronteer twee verschillende werelden met elkaar: natuur en cultuur.

Enerzijds de natuur, als een onbepaald organisch ontwikkelingsproces van landschap met bossen, planten en dieren.
Anderzijds de cultuur, de omgeving die door de mens gemaakt is: "Culture may be regarded as that part of the environment, that is the creation of man" (Kluckhohn, Culture:a critical review of concepts and definitions(N.Y. 1964))

De zoektocht naar een oorspronkelijke, ongerepte (niet gemanipuleerde) natuur, laat al snel zien, dat dit in absolute zin onmogelijk is: rivieren, bossen, groengebieden tonen de ingrepen van de mens. De bossen worden beheerd, de rivieren gestroomlijnd en de dieren gemanipuleerd.
Ik ga op zoek naar plekken, waar het natuurlijke grenst aan de gevormde, gecultiveerde en door de mens beinvloede omgeving en probeer het moment vast te leggen, waar die twee werelden elkaar ontmoeten, overlappen of in strijd zijn met elkaar.

Het contrast tussen de rechte lijn, die staat voor mensenhand, techniek, ratio etc. en de organische lijn in de natuur, maak ik duidelijk zichtbaar in mijn foto's.

Mijn thematiek komt voort uit een maatschappelijke betrokkenheid en uit een formele fascinatie door de tegenstrijdige vormen en verschijningen van natuur en cultuur.